Изложба “За слобода и независност” Reviewed by Momizat on . Во четврток 6 октомври 2016 во 19.00 часот во изложбениот салон на ЦК,,Марко Цепенков,, ќе биде отворена изложбата ,,За слобода и независност,,. Изложбата, на к Во четврток 6 октомври 2016 во 19.00 часот во изложбениот салон на ЦК,,Марко Цепенков,, ќе биде отворена изложбата ,,За слобода и независност,,. Изложбата, на к Rating:

Изложба “За слобода и независност”

Изложба “За слобода и независност”

Во четврток 6 октомври 2016 во 19.00 часот во изложбениот салон на ЦК,,Марко Цепенков,, ќе биде отворена изложбата ,,За слобода и независност,,. Изложбата, на која ќе бидта претставени 20 фотографии,  ЦК  ја реализира во соработка со Амбасадата на Унгарија во Македонија, Почесниот конзулат на Унгарија во Битола и општина Прилеп.

Изложбата ќе ја отвори амбасадорот на Унгарија во Македонија г.н Ласло Иштван Дукс  заедно со градоначалникот Марјан Ристески, а ќе биде присутен и г- Ѓуласомоги, заменик шеф на мисијата.

© 2017 Матица на иселниците од Македонија

Scroll to top