Скопје домаќин на 31. Светско воено првенство во борење Reviewed by Momizat on . Скопје ќе биде домаќин на 31. Светско воено првенство во борење, кое ќе се одржува од 19 до 25 септември, а на кое  ќе учествуваат повеќе од 400 претставници од Скопје ќе биде домаќин на 31. Светско воено првенство во борење, кое ќе се одржува од 19 до 25 септември, а на кое  ќе учествуваат повеќе од 400 претставници од Rating:

Скопје домаќин на 31. Светско воено првенство во борење

Скопје домаќин на 31.  Светско воено првенство во борење

Скопје ќе биде домаќин на 31. Светско воено првенство во борење, кое ќе се одржува од 19 до 25 септември, а на кое  ќе учествуваат повеќе од 400 претставници од 32 држави.

На претстојното првенство, кое е во организација на Министерството за одбрана и Армијата на Република Македонија, ќе учествуваат и учесници и носители на медали од последната Олимпијада во Рио, Бразил.

© 2017 Матица на иселниците од Македонија

Scroll to top