НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПРЛИЧЕВА НАГРАДА Reviewed by Momizat on . Македонското писателско друштво „Григор Прличев“ од Сиднеј го организира својот традиционален награден конкурс за поезија и проза за возрасни и деца: Темата е с Македонското писателско друштво „Григор Прличев“ од Сиднеј го организира својот традиционален награден конкурс за поезија и проза за возрасни и деца: Темата е с Rating:

НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПРЛИЧЕВА НАГРАДА

НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПРЛИЧЕВА НАГРАДА

Македонското писателско друштво „Григор Прличев“ од Сиднеј го организира својот традиционален награден конкурс за поезија и проза за возрасни и деца:

Темата е слободна. Пожелно е расказите да не содржат повеќе од 800 зборови.

  • Претходно објавени или издадени дела нема да се разгледуваат.
  • Делата да се испраќаат под шифра и во три примероци, а авторството да се докаже со четвртиот примерок.
  • За секој жанр да не се испраќаат повеќе од десет дела.

Ќе се доделат по три награди за секој жанр, во зависност од квалитетот на доставените дела. Конкурсот трае до 30 септември 2016 година.

Жанрови:

  • РАСКАЗ НА ГОДИНАТА ЗА ВОЗРАСНИ
  • ПОЕТСКА ТВОРБА НА ГОДИНАТА ЗА ВОЗРАСНИ
  • РАСКАЗ НА ГОДИНАТА ЗА ДЕЦА
  • ПОЕТСКА ТВОРБА НА ГОДИНАТА ЗА ДЕЦА

Делата да се испраќаат до адресата на Друштвото: P.O. Box 227 Rockdale NSW 2216, со ознака „За Прличева награда“.

Од Извршниот совет на Литературното друштво „Григор Прличев“

© 2017 Матица на иселниците од Македонија

Scroll to top