ИЛИНА АРСОВА И ФИЛИП ВАСИЛЕВСКИ СТАПНАА НА ВРВОТ ДЕНАЛИ ВО АЛЈАСКА Reviewed by Momizat on . На 24 мај, планинарите Илина Арсова и Филип Василевски се качија на врвот Денали во Алјаска висок 6.195 метри. Тие се и првите Македонци кои македонското знаме На 24 мај, планинарите Илина Арсова и Филип Василевски се качија на врвот Денали во Алјаска висок 6.195 метри. Тие се и првите Македонци кои македонското знаме Rating:

ИЛИНА АРСОВА И ФИЛИП ВАСИЛЕВСКИ СТАПНАА НА ВРВОТ ДЕНАЛИ ВО АЛЈАСКА

ИЛИНА АРСОВА И ФИЛИП ВАСИЛЕВСКИ СТАПНАА НА ВРВОТ ДЕНАЛИ ВО АЛЈАСКА

На 24 мај, планинарите Илина Арсова и Филип Василевски се качија на врвот Денали во Алјаска висок 6.195 метри.

Тие се и првите Македонци кои македонското знаме го ставија на врвот Мера на Хималаите висок 6.478 метри.

Познатата алпинистка, охриѓанката Илина Арсова, во мај 2013 година го искачи врвот Монт Еверест на висина од 8.848 метри.

© 2017 Матица на иселниците од Македонија

Scroll to top