80 ЛЕТА АЛЕКСАНДАР ЏАМБАЗОВ Reviewed by Momizat on . Иако во февруари наполни 80 години, маестро Александар Џамбазов, официјално и јавно, роденденот ќе го прослави во Македонската филхармонија на 14 април. Станува Иако во февруари наполни 80 години, маестро Александар Џамбазов, официјално и јавно, роденденот ќе го прослави во Македонската филхармонија на 14 април. Станува Rating:

80 ЛЕТА АЛЕКСАНДАР ЏАМБАЗОВ

80 ЛЕТА АЛЕКСАНДАР ЏАМБАЗОВ

Иако во февруари наполни 80 години, маестро Александар Џамбазов, официјално и јавно, роденденот ќе го прослави во Македонската филхармонија на 14 април.

Станува збор за убав музички настан, кој, претпоставувате, ќе го води Игор Џамбазов, а роденденската песна ќе ја пеат: Биба Додева, Сашо Гигов-Гиш, Игор Митровиќ, Наде Талеска, Александар Тарабунов и Андријана Јаневска. Саша Николовски-Ѓумар е диригентот, за пијаното е задолжен Дамир Имери, а на концертот ќе бидат доделени и наградите на СОКОМ.

Влезот е бесплатен.

© 2017 Матица на иселниците од Македонија

Scroll to top